ONTSPANNING DOOR MASSAGE

Massage zorgt voor ontspanning en maakt ook geestelijk uw hoofd leeg. Zo krijgt u alleen maar aandacht voor het voelen in het hier en nu.

Massage

Massage en aanraking zorgen er voor dat je de verbinding weer kan voelen tussen je lichaam, hart en ziel. Het is een zintuigelijke waarneming. De huid en onderhuids bindweefsel zijn in staat de aanraking door te seinen naar de rest van het lichaam. Dat maakt dat het o.a. het immuunstelsel activeert, pijnverlichtend werkt, de bloedsomloop stimuleert en het ondersteunt de lymfestroom waarmee gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Massage kan naast een ontspannend effect tevens opwekkend en stimulerend zijn. Ik vind het belangrijk dat er in de ruimte een vertrouwde rustige sfeer heerst en indien u het prettig vindt een rustig muziekje. De massage bestaat uit zachte met liefde gegeven aanrakingen. Na een kort inleidend gesprek overleggen we samen waar bij deze massage de aandacht komt te liggen. Je kunt kiezen uit een massage van 60 of 90 minuten.
Het zijn mijn rust en aandacht die de massage zo ontspannend maken. Met als doel om uw zorgen voor een moment los te laten.

Mijn specialisaties zijn:

1.Intuïtieve ontspanningsmassage

Een intuïtieve ontspanningsmassage is een heel rustgevende massage die je helpt om meer in je lichaam te zijn. Dit geeft je innerlijke rust en ontspanning in je dagelijks leven. Zo krijg je meer aandacht voor het voelen in het hier en nu.
De massage is zacht en uitnodigend, zodat je bewust aanwezig kunt zijn bij wat er is in jou. Meer hoef je namelijk eigenlijk niet te doen; want als jij datgene wat je blokkeert of dat wat waaraan je nog vasthoud, volledig ervaart, dan laat het jou als vanzelf los. Dan komt er ruimte voor o.a. een diepe ontspanning en heling.

2. Massage bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van je lichaam en de behandeling met chemotherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van het leven.
Tijdens mijn specialisatie “massage bij kanker” heb ik mogen ervaren, dat een zachte massage met onvoorwaardelijke liefde gegeven een ongelooflijk ontspannend effect heeft. Het biedt geen genezing maar

Zoals een cliënt zei: “Wat een liefde voor mijn lichaam. Het mag er weer zijn.”.

Bij massage bij kanker is het van belang dat de massagetherapeut weet wat zij doet. Je lichaam is door de ziekte uit balans en mag door de massage nog niet verder uit balans raken.

Het Netwerk Massage bij Kanker is een kwaliteitsregister.
Dankzij kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan, kan deze gespecialiseerde massagetherapeut de massage afstemmen op jouw lichamelijke en geestelijke conditie.
De massage therapeut geeft jou, binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen, (er kan al gemasseerd worden tijdens de chemo en/of bestraling) een optimale massage waardoor je lichaam niet verder uit balans raakt maar, juist ontspant.
Deze massage kan bij mij in de praktijk of bij u thuis.
U kunt meer lezen op de site massage bij kanker.

3. Massage in de terminale fase

Tijdens de laatste levensfase komt er veel op je af. Een handmassage met aandacht gegeven, geeft even een moment van verstilling. Een rust moment, terug in je lichaam, terug in het hier en nu. Het is ook mogelijk een hoofd- of een voetmassage te krijgen. Naargelang de behoefte.

Deze massage geef ik bij je thuis. De maximale duur is 20 min.

4. Ontspanningsmassage voor mantelzorgers of naasten

Ik bied ook ontspanningsmassage voor de mantelzorger en of naasten aan in mijn praktijk. Bij deze massage gebruik ik een mix van de bovengenoemde massagemethodes. Afgestemd op wat u op dat moment nodig heeft. Een massage is dan ook geheel op de persoon afgestemd en ook elke keer weer anders.
Het doel is steeds weer een moment van op adem komen en weer energie opdoen in dit traject. Zodat u daarna weer liefdevol kunt staan en geven.

Opleidingen

Als masseur werk ik intuïtief en voel daardoor wat u nodig heeft in aanvulling op uw eigen wensen. Intuïtief werken kan alleen vanuit een gedegen achtergrond.
Daarvoor heb ik dan ook de volgende opleidingen gevolgd:

• Massage bij kanker (Instituut Massage bij Kanker, Den Haag)
• Acupressuur (Bijscholing bij “De Upala”, Molenhoek)
• Healing (Centrum voor Leven en Intuïtie(CLI), Utrecht)
• Reading (Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI), Utrecht)
• Sjamanisme (Spirit Company, Den Haag)
• Sportmassage (IVS Opleidingen, Dordrecht)

Naar boven